lördag 26 november 2011

Girls night in

Watching tv movies and eating candy. Just me and the cat cosying up in the couch.
Published with Blogger-droid v1.7.4

onsdag 23 november 2011

A soft day

Lektionsfri idag det bäddar ju för ett ganska lungt tempo. Och det är väl minst sagt vad det har varit hittils. Sovit länge tagit en lång skogspromenad läst lite och nu ska jag sy lite på min gröna kappa.



No classes today makes for a soft day at home. And it really have been sleeping in, long walk in the forest and some studying and now I'll go and sew some more on my green coat.

tisdag 22 november 2011

Märkligt!

Det känns lite märkligt att åka till skolan nu när det blivit mörkt. Men så har jag ju haft hela dagen att plugga och fixa hemma.

Men det är tur att kvällskursen är intressant så man inte somnar. :)

Nu borde jag fixa disk och sånt trist.

fredag 18 november 2011

Äntligen helg!



Skönt med helg nu ska jag inte göra så värst mycket i helgen men det är aldrig fel ändå.
Jag har mitt lilla extrajobb nu i helgen så det får inte bli några sena kvällar för då kommer jag aldrig upp på morgonen. Jag kör ut tidningar ett par timmar lör och sön morgon varannan helg.
Annars så blir det väldigt lugnt, ett par kompisar kommer på fika en sväng och så... Ska försöka hinna sy lite på kappan om inte annat.
Vill börja använda den nu i kylan, vintern kommer krypande trots allt.
Lite stickning ska jag försöka göra också, håller på med ett par raggsockar just nu. Får se om de passar på sambon, annars får jag väl ta dem med :D

Bästa hjälpredan i garnkorgen förresten, har återgått till att stänga in de i ett skåp igen. Väldigt mycket katthår på alla projekt. Mycket mystiskt.


Finally is the weekend here! And this looks to be a quiet one. Coffee with friends and some work but not to much. I'll try to sew on my coat to, would like to wear it now when the temperature is droping.

Some knitting to perhaps, I have the cutest helper ever!

måndag 14 november 2011

buttons buttons buttons

Sitter vid tvn och pysslar knappar. Klädda knappar till kappan. Blir fint det!

Making cloth covered buttons for the coat. Nice evening job by the tv.
Published with Blogger-droid v1.7.4

söndag 13 november 2011

work in progress

No sleeves yet but soon I hope.
Trying to decide what kind of linin i want. Plain, shiny, brocade or silk?
Published with Blogger-droid v1.7.4

lördag 12 november 2011

Yay

Fick reda på första tenta resultatet igår! Jag fick Vg tom vem hade kunnat tro det! Nu är det bara att vänta och se om Extern Redovisnings rysar tentan gick lika bra...

Eller ja allt över underkänt är bra för 4 timmars skrivande så tycker man ju att jag borde få nått för det iaf.

Nu ska jag sova natti natt

Got the results from the first exam yesterday I passed! Even got a higher grade! So releaved, now just whaiting for the other results. The nightmare exam I'll be glad just to pass. I hope I'll get something for 4hours of frantic writing.

Now sleep

Night night

onsdag 9 november 2011

Under konstruktion...

Jag har börjat sy på kappan nu, tyget är riktigt fint. Men oj vad tung den kommer att bli. Både ganska lång och rätt vid men det är precis vad jag behöver.
Vill inte frysa om benen i vinter.
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 3 november 2011

Ovant tempo

Jag är inte riktigt van vid detta ojämna tempo som det blir när man läser, knappt mer är tre föreläsningar i veckan på heltid. Och sen var det ju bara disiplinen att sitta hemma och plugga som fattades. Det har jag inte riktigt fått rutin på än, såhär i början av den nya kursen så är det inte stressigt direkt. :)

Har inte ens fått all litteratur än ju. Omställningen är minsta sagt stor från att jobba 9-18:30 varje dag. Har så mycket "fritid" nu som jag inte haft på många år.

Planen för imorgon var att börja sy på en vinterkappa i ett jättefint mossgrönt ylletyg jag fyndade på erikshjälpen förra veckan. Tanken var en vadlång och riktigt utställd "50tals " kappa med rundad krage. Har en brun pälskrage att ha till den.

Satsar på nåt liknande denna, eller mer som denna fast utan cape då. Får se om jag får till mönstret bara. Jag har inte sytt nåt sånt stort projekt på ett bra tag nu.


Since I started studying I have so much "free"time left, with only 3 lectures a week it demands a lot of home studies that I'm not used to. So what to do with all my time?
I have bought a nice woolfabric in a thriftshop that I hop to turn in into a nice 50's inspired coat. Something like this, but without the cape offcourse. I have an old fur collar to go with it. Just hope that I get the pattern right, hav'nt sewn something this advanced in a while now.

tisdag 1 november 2011

Jag överlevde med nöd och näppe!

Jösses den tentan var verkligen inte att leka med! FY va svår den var. Hålla tummarna är det enda att göra. Borde få några poäng för rätt metod iaf även om jag inte fått rätt resultat.
Published with Blogger-droid v1.7.4